Kirjautuminen

Jäsenten kirjautuminen on siirtynyt sivuston oikeaan yläreunaan.

 

Paikalla juuri nyt

Paikalla:
  • 10 vierasta
FanClubilaisia yhteensä: 296

merkki

Blogi - toukokuu 2010 / Sakari Timonen

Huomaa, avaa uuteen ikkunaan PDFTulostaSähköposti

sakari

Tervehdys!

Vuoden 1988 loppusyksystä alkoi omalla kohdallani merkittävä ajanjakso, jonka aluksi piti kestää vain vähän aikaa. Lopulta se kesti seuraavat kymmenen vuotta.

Tapasin elämäni ensimmäistä kertaa Kirillin kesällä -88 erään keikan yhteydessä. Tuolloin emme suunnitelleet tulevaisuutta, vaan järjestelin kuukausittaisia klubi-iltoja lähinnä harrastuksekseni. Tuolloin päivät menivät promootiossa urheiluvarustemerkin parissa ja mainosmusatuotannossa Juha Björnisen ja Jari Laasasen kanssa MTV:llä.

Kun Kirill voitti vuoden -88 Syksyn sävelen "Surun pyyhit silmistäni" –kappaleella, kävimme joitain keskusteluja hänen asioitaan hoitaneen Jussi Tukian kanssa. Silloin minulta kysyttiin puhelimessa kiinnostustani alkaa hoitamaan Kirkan keikkamyyntiä tuosta hetkestä eteenpäin. Kysymys tuli niin yllättäen, että muistan miettineeni asiaa viikon verran - tietäen johtavien sen aikaisten toimistojen tekevän tarjouksiaan ja toisaalta toiminnallisen vastuun vuoksi.

Päätin kuitenkin suostua ja teimme yhteistyösopimuksen. Heti alusta lähtien oli selvää, että tiimi pidetään pienenä toiminnallisen kreatiivisuuden takaamiseksi. Levytuotanto oli Kirkan onnistuneimman tuotantokolmikon käsissä. Nimenomaan kolmikkona Kassu-Vexi-Kisu toimi uskomattoman hyvin sisällön tuottajana. Vexin tekstit olivat kuin Kirkan omakerrontaa. Kirillin ehkä hieman rajoittunut kreatiivisuus kombinoitui tämän kolmikon tuotantona briljanteiksi tulkinnoiksi. Tulkitsijana Kirkaa voi pitää yhtenä lähihistoriamme merkittävimmistä maamme populäärimusassa.

Tuotantoyhtiönä ensimmäiset kolme vuotta oli Jussi Tukian yhtiö, jossa bändi ja Kirka olivat työntekijäsuhteessa, minä ja äänentoistoyhtiö laskutussuhteisina. Synnytimme aikansa kuningaskokoonpanon: bändin, joka toimi vuoteen -93. Tuo bändi oli niistä kaikista myöhemmistäkin hienoista kokoonpanoista mielestäni se paras – puhaltajineen kaikkineen. Moni varmaan muistaa...

Aloimme tehdä keikkoja yhä suuremmin ja jo heti toiminnan alusta myös konsertteja: Mikkelin Mikaelia, Kuopion Musiikkikeskusta jne. Konserttien isojen bändien kokoonpanoihin liitin produktiivisesti aina jonkun. 90-luvun alussa kitaristi Jari "Heinä" Niemisen rinnalle mm. kitaristi Juha Björnisen, joka levyraidatkin soitti ja joka oli tekemisissä kanssani samoihin aikoihin myös muissa tuotannoissani. 1990-luvun loppupuolen konserteissa kokoonpanossa vieraili mm. urkuri/haitaristi -naapurini Esa Kotilainen. Hän soitti mm. legendaarisen intron "Matuchka Mother" –teokseen, jonka arrin hankin Pedro Hietaselta ja Kirka tulkitsi alkuperäisen venäläisen tekstin.

Vuonna 1990 teimme yhteistuotantona Neuvostoliiton Gosteleradion ja YLE:n kanssa dokumentin Kirkan esi-isien synnyinsijoista. Olimme Kirillin ja hänen äitinsä kanssa viikon Venäjällä kuvauksissa YLEn Erkki Kuparin, Pipsa Poskelan, Heimo Meriheinän ja kumppaneiden kanssa. Tuohon episodiin liittyi myös pieni välikohtaus, jossa jouduimme pidätetyiksi Karjalassa, koska ylitimme meille etukäteen "kuulemma" kerrotun ajosuunnitelman. Lopputuloksena vierailusta oli dokumentti, joka aikanaan näytettiin yhtä aikaa YLE:n 1-kanavalla ja silloisen Neuvosto-Eestin pääkanavalla mahtavine Linnahalli-konsertteineen.

Tuohon aikaan liittyi myös Kirkan suosio Kreikassa ja kaksi vierailua Monacon Music Award:issa. Olihan Kirka peräti kahtena vuonna Suomen myydyin artisti äänitteissä.

Kesäkuussa -93 perustimme sitten nykyäänkin yhtiökumppaninani olevan Markku Järvenojan kanssa Music Wirgo -osakeyhtiön Kirkalle. Yhtiön, joka toimi Kirkan yksinään omistamana ja Markku Järvenojan hoitamana aina Kirkan poismenoon saakka. Tämän jälkeisestä ajasta jatkan muistelua seuraavassa kirjoituksessani.

Terveisin Sakari Timonentimosen_ruttumersu


Keikoilla käytiin aina samalla automerkillä. Tämä Mersu jäi 1991 Jyväskylään vappukeikan yhteydessä. Sivullinen ruhjoi sen tämän näköiseksi Hotellin parkkipaikalla.

Finnish Danish English Estonian German Latvian Lithuanian Norwegian Russian Swedish
Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks